Kiinteistönvälittäjä käynnistää asuntosi myynnin

Oletko suunnittelemassa asunnon myyntiä? Tässä artikkelissa pohdimme mistä kiinteistövälittäjän palkkio koostuu ja miksi ammattilaiseen hyödyntäminen asuntokaupoissa on usein kannattavaa. Yleensä ihmiset eivät halua ostaa asuntoa yksityiseltä henkilöltä ja tähän on todella hyvä syy, sillä kuluttajansuojalaki astuu voimaan vasta, kun asuntokaupoissa on mukana ammatinharjoittaja, eli tässä tapauksessa kiinteistövälittäjä. Yksityisellä myyjällä on harvoin sitä tietotaitoa mitä kiinteistövälittäjällä on tarjota. Asunnonmyyjä voi myös säästää ajankäytössä ja mahdollisessa jälkipyykissä, kun antaa ammattilaisen hoitaa myynnin lainmukaisesti ja turvallisesti.  

Kiinteistövälittäjä tekee asunnon myynnin eteen paljon työtä, joka ei välttämättä näy ulkopuolelle

Asunnon myymiseen ei riitä pelkästään se että laittaa internettiin ilmoituksen, kiinteistönvälittäjällä on käytössään oma markkinointikoneisto jota hän voi hyödyntää asunnon markkinoinnissa. Kiinteistövälittäjillä on yleensä myös omat asiakaskontaktinsa, verkosto, joille hän tarjoaa asuntoa. Kiinteistövälittäjän tehtäviin kuuluu myös taloyhtiön taustaan tutustuminen, esittelyjen järjestäminen ja hän pitää huolen että kaikki tarvittavat todistukset ovat saatavilla. Välittäjät yleensä pitävät myös huolen, että asunnosta on saatavilla edustavia kuvia myynti-ilmoitusta varten. Myynti-ilmoitus on kuitenkin isoin tekijä sille, että asunto on edukseen asuntomarkkinoilla. Asuntoja on stailattu myyntiä varten aina ja kiinteistövälittäjillä on hyvä silmä sille mitkä pienet muutokset voivat vaikuttaa asunnon myyntiin. Nykypäivänä saatavilla on myös digistailausta, tämä tarkoittaa kuvankäsittelyohjelmalla muutosten tekemistä myynti-ilmoitus kuviin. Digistailauskella voidaan vaihtaa seinien väriä tai sohvien paikkaa menemättä itse edes paikan päälle. Digistailaus on yleistä esimerkiksi silloin jos asunto on uudiskohde, eikä se ole vielä valmistunut kokonaan.  

Myyntihinnan määritys voi olla haastavaa  

Kiinteistvälittäjien neuvottelutaidot ovat avuksi kun asunnosta halutaan paras mahdollinen hinta, heillä on myös laajaa tietämystä alueen hintatasosta. Myyntihinnan arviointi on siis parasta jättää ammattilaisen harteille, on ymmärrettävää, että oman kodin myyntihinnan arvioinnissa on pitää pää kylmänä. Vaikka tunnearvo olisi mittaamaton, täytyy todellisen hinta-arvion olla neutraali ja kiinteistön arvon mukainen. Kysele tarjouksia usealta eri kiinteistövälitysfirmalta alueeltasi. Kiinteistövälittäjän palkkiot voivat poiketa toisistaan todella paljon. Kannattaa myös kysyä mitä kaikkea kiinteistövälittäjän palveluihin sisältyy. Paljon on kiinni myös ihmisten välisestä kemiasta, kannattaa valita henkilö jonka kanssa yhteistyö sujuu ja mukava asioida. Kiinteistövälitystä Vaasan alueella hoitaa esimerkiksi Vihdoin Kotona Lkv Oy.


jaa